Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Το τριήμερο την κοπάνησα. Λεωνίδιο και Κυριακή πρωι Μονεμβασιά. Ήταν όλα υπέροχα. Η διαδρομή πανέμορφη, οι εικόνες και οι ήχοι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου προσφέρει η μητέρα φύση και να μου ευχηθεί Καλό Μήνα. Τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο ερωτικότερος, για μένα, μήνας.
Φτάνοντας στην Μονεμβασιά συνειδητοποίησα ότι φέτος είναι η χρονια αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο και σκέφτηκα την "καταραμμένη την συγχρονικότητα" που λέει και κάποιος φίλος.
Είδα λοιπόν, την Μονεμβασιά, το μέρος που γεννήθηκε αυτός ο μεγάλος Ελληνας ποιητής, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου, τα τραγούδια του...
Έφτιαξα ένα videακι από εκείνη την ημέρα και το αφιερώνω στην αγωνιστικότητα του Γιάννη Ρίτσου. Το τραγούδι είναι "Το δίχτυ" από το "Γράμματα στην αγαπημένη".
Ευκαιρία να διαβάσουμε και να ακούσουμε λίγο περισσότερο Ρίτσο.

3 σχόλια:

  1. Επιπλέον, εκεί κοιμάται - στο μικρό νεκροταφείο, έξω από το κάστρο.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μου ξέφυγε. Σε ευχαριστώ Χρήστο.Στην επόμενη επίσκεψή μου - σύντομα πιστεύω - θα επισκευθώ και το μικρό κοιμητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε λοιπόν, κάντε τον κόπο να πάτε μέχρι το τέλος του δρόμου, μετά τη Μονεβάσια. Εκεί, στον Άγιο Φωκά, θα βρείτε ένα ακόμα κοιμητήριο, ακόμα πιο μικρό και πάνω σε νησί!
    Κι εκεί, ανάμεσα στους ντόπιους, κοιμάται ο Ελβετός Ντην Βάλτερ που τόσο αγάπησε αυτή τη γωνία του κόσμου.

    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή