Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΗΣΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ



 Φοβερό! τι μπορεί κανείς να βρει στο διαδύκτιο! Αξίζει να το διαβάσουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο "οπλο" είναι η μόρφωση. Η γνώση της Ιστορίας. Εγώ το ξεκίνησε πάντως. 
Από την αρχή ακόμα, ένα μικρό απόσπασμα, που ταιριάζει στις ημέρες που διανύουμε:

"Νίκη Ελλήνων, νίκη Ευρώπης ή πολιτισμού. 

Η Ελληνική επανάστασις κρατιέται από μία άλυσσον ιστορικήν πολλά μεγάλην και συγγενεύει με το πνεύμα της Ευρώπης περισσότερο παρ’ ότι φαίνεται. Δεν είναι προ αιώνων ο πόλεμος της Ευρώπης εναντίον Ασίας και  Αφρικής; Δεν βλέπομεν την ανθρωπότητα διαμοιρασμένην εις δύο ακοίμητα στρατεύματα, εις το ένα στρατόπεδο Έλληνες, Ρωμαίοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Άγγλοι, Ισπανοί, Ρώσσοι, εις το άλλο Πέρσαι, Αιγύπτιοι, Φοίνικες, Καρχηδόνιοι, Άραβες, Οθωμανοί;
Ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής, ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας, οι Σκιπίωνες της Ρώμης, ο Γοδοφρέδος ελευθερωτής των Ιεροσολύμων, ο  Κάρολος Μαρτέλος, που ενίκησε  μελίσσι Αράβων εις ταις πεδιάδαις της Γαλλίας, ο Πέτρος της Ρουσσίας μέγας μεταξύ των θνητών ανθρώπων, και των σκηπτρούχων ηγεμόνων, ο Ιωάννης της Αουστρίας αρχιναύαρχος εις την ναυμαχίαν του κόρφου, ο νησιώτης Μιαούλης, ο Ρουμελιώτης Μπότζαρης, ο Πελοποννήσιος Κολοκοτρώνης, ο στρατάρχης φονευμένος εις τον Πειραιά, είναι Ναύαρχοι και στρατηγοί μιας πατρίδος, μιας σημαίας, και μιας πίστεως ακόμη, όσοι από αυτούς ευλογούνται από την ιστορίαν, και ως στρατιώτες του Χριστού.
Έχω ακούσει από τους γέροντας, ποίος, και πόσος ο σεισμός της Ελληνικής ψυχής εις την εκστρατείαν του Ναπολέοντος εις Αίγυπτον. Τότε ένας Διάκος Ζακύνθιος ο Μαρτελάος εστιχούρχησε τον εύμορφο Παιάνα.

Όθεν είσθε των Ελλήνων

Κόκκαλα εσκορπισμένα

Στην φωνήν της σάλπιγγός μου

Τώρα λάβετε πνοήν."

………………………………………………………………………………………
ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ
Από τα 1770 έως τα 1836
Υπαγόρευσε
Θεόδωρος Κωνσταντίνου Κολοκοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου