Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ: Για μένα, άσκηση ζωής

Είναι βέβαια, Σάββατο πρωι και εγώ το μεσημεράκι θα πάρω πάλι τα βουνά, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να εμποδίσω το μυαλό να σκέφτεται.... προς το παρόν, τουλάχιστον.
Αν ήμουν μηδενίστρια θα ήταν όλα πιο εύκολα. Γενικώς αμα "είσαι κάτι" ξεκάθαρα όμως, είναι όλα πιο εύκολα. Αν όμως σου αρέσει να συνδιάζεις, να παίρνεις κάτι και, αν, γίνει δικό σου έχει καλώς, αλλιώς το πετάς και γενικά να πειρματίζεσαι.... τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα.
Σκέφτομαι ότι η λέξη "αποστασιοποίηση" έχει πολύ βαθιά σημασία. Την ξέρω φυσικά, την λέξη, ξέρω την σημασία της. Αλλά κατά πόσο την εφαρμόζω; Μπορώ να την εφαρμόσω; Και τι μορφή παίρνει στην καθημερινότητά μου;
Αποστασιοποίηση σίγουρα δεν σημαίνει ισοπέδωση. Σίγουρα δεν σημαίνει αποχή. Σίγουρα δεν σημαίνει "σας έχω όλους και όλα γραμμένους".
Αποστασιοποίηση είναι μια άσκηση που μπορείς να κάνεις ολόκληρη τη ζωή σου. Είναι το "αποκρύνομαι και βλέπω". Εκεί εντάσσεται και το ερώτημα: "τι και ποιός αξίζει δεύτερη ματιά; δεύτερη σκέψη; δεύτερη στεναχώρια;".

1 σχόλιο:

  1. ο Βουδας (της γνωστης οικογενειας των Βουδαιων) ειπε: "μην το αποζητας - μην προσκολλασαι".

    και η μη-ασκηση, ασκηση ειναι.
    και η μη-μεθοδος, μεθοδος ειναι.
    και η μη-δραση, δραση ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή