Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Οι πέντε στοιχειακές ενέργειες

Είχα αναφερθεί παλαιότερα στα έξι Μπάρντο, στις έξι δηλαδή καταστάσεις, ο οποίες περιλαμβάνουν τόσο τον κύκλο της ζωής αλλά και του θανάτου.
Για μας- κακώς αλλά έτσι είναι - περισσότερη σημασία έχει το Δεύτερο Μπάρντο που πρακτικά σημαίνει "την διάρκεια της ζωής μας".
Τι καθορίζει το πως αντιλαμβανόμαστε τις διάφορες καταστάσεις; Ευχάριστα ή δυσάρεστα; Αυτό εξαρτάται από τις θετικές ή αρνητικές τάσεις που δημιουργούμε κατά την διάρκεια αυτού του Μπάρντο. Εκεί έχουμε την ευκαιρία - τίποτα λοιπόν δεν είναι γραμμένο και δεν ξεγράφεται, έχουμε την επιλογή - να αναπτύξουμε την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις.
Οι εμπειρίες από που προέρχονται; δεν ξέρω. Αλλά σκέφτομαι ότι κάποια σχέση πρέπει να υπάρχει στο ότι το σώμα μας αλλά και ο νους μας αποτελείται από τις πέντε στοιχειακές ενέργειες:
Τον Αέρα. Σαφώς με την αναπνοή μας
Τη Φωτιά. Η θερμότητα του σώματός μας
Το Νερό. Σωματικά υγρά όπως αίμα, λέμφος, ούρα, σάλιο
Τη Γη. Τα στέρεα στοιχεία δηλαδή η σάρκα και τα κόκαλα.
Ο Αιθέρας. Ίσως δεν θα έπρεπε να είναι ξεχωριστό στοιχείο μια και είναι η σύνθεση όλων των παραπάνω. Αλλά αν το πάρουμε ως ξεχωριστή στοιχειακή ενέργεια θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το κενό διάστημα ανάμεσα σε όλα τα όργανά μας. Αν σκεφτώ ότι θα μπορούσαμε να είμαστε απλά μια μάζα,κιόμως δεν είναι έτσι τότε....

Αποτελούμαστε από τις πέντε στοιχειακές ενέργειες και έχουμε την δυνατότητα, την ευκαιρία να αλλάξουμε τον τρόπο που βιώνουμε, σκεφτόμαστε, δρούμε.. Δεν είναι φοβερό σαν σκέψη; Καταρρίπτει όλες τις "στέρεες" θεωρίες μας και μας αφήνει το δικαίωμα της επιλογής... Είναι φοβερό και αξίζει να το εκμεταλευτούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου