Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σε διάφορες γωνιές της Γης....

Σε μια γωνιά της γης, αλλοτινή αυτοκρατορία και τώρα απλά μια ισχυρή χώρα, είχαν χαρές και πανηγύρια! Ενας γάμος "παραμυθένιος", φιλιά εκτός πρωτοκόλλου κάτω από τα ξέφρενα παραληρήματα ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, που την επόμενη μέρα μπορεί να μην έχουν δουλειά. Έζησαν όμως για λίγο το παραμύθι. Έγιναν για λίγο κομπάρσοι, σε ένα σήριαλ σαν το παλιό "Τόλμη και γοητεία". Η κρίση για λίγο πήγε στην άκρη και μονοπώλησαν οι κουβέντες για νυφικά, χαμόγελα και τουαλέτες, αυτοκίνητα και προσιτούς στο λαό, πρίγκιπες και κυρίως για ....καπέλα. Μας καπέλωσαν τα καπέλα!!!

Σε ένα άλλο μέρος της γης, πάνω από 300 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τους τυφώνες καιτους ανεμοστρόβιλους. Φαίνεται ότι τα χρήματα και η ασφάλεια της Αμερικής δεν απασχολεί καθόλου την μητέρα Φύση.

Τίποτα από αυτά δεν γνωρίζουν σε ένα άλλο μέρος της γης. Εκεί οι νεκροί είναι φαινόμενο καθημερινό και η ανατροπή ενός καθεστώτος είναι μεγάλη "πρεμούρα" για την "αναπτυγμένη" Δύση.

Μια άλλη νίκη της "αναπτυγμένης" Δύσης είναι και ο θάνατος... ενός μέρους της τρομοκρατίας... τώρα τι θα ακολουθήσει δεν μπορεί να μας το εγγυηθεί η ... αναπτυγμένη Δύση.Αυτά από ένα άλλο μέρος της γης.


Σε μια μικρούλα μικρούλα γωνίτσα της γης, ένα "μυστικό" μαθεύτηκε. Και από στόμα σε στόμα, έφτασε και στα δικά μου αυτιά. Όχι! Δεν πρόκειται για την αναδιάρθωση του χρέους μας. Ούτε για νέα μέτρα - αυτό δεν είναι μυστικό εξάλλου. Πρόκειται για άλλο μυστικό που με έκανε και ανατρίαχιασα, και αγανάκτησα και μετά κατέβασα το κεφάλι και απογοτεύτηκα, σκεπτόμενη ότι παίρνουμε ότι μας αξίζει.
Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.
600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στιλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια. Πολλές αρχαίες εικόνες.
Ενας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000 ευρώ (φίρμα)
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Vercace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότρες φίρμες του κόσμου Sebago και Chusch's από αυτά που φορούν μόνο οι Αγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες.

Μεγαλοδύναμε! αυτή είναι η υπερτατη ματαιοδοξία!

50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσο όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία
12 στέμματα (μίτρες) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και μεγάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα
25 ποιμαντορικές ράβδοι χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες γεμάτες πολύτιμου λίθους κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.
..................................................................

Τέσσερις πίνακες ζωγραφικής αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Εξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.
Ενα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ) για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία "Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος" για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων και τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου......

Αυτά συμβαίνουν στι διάφορες γωνιές της γης. Αυτά και άλλα πολλά που το... "αγαπημένο" χαζοκούτι μας κάνει κοινωνούς. Δεν προλαβαίνουμε να τα σκεφτούμε, μόνο λίγο μια ματιά να ρίξουμε - σαν από κλειδαριά - και να ξεχάσουμε για λίγο τα δικά μας...
Ενα χρόνο μνημόνιο! Πως πέρασε έτσι ένας χρόνος υπό επιτήρηση... συνηθίζεται τελικά!

2 σχόλια:

  1. Αν συνηθίζεται λέει?
    Εδώ είμαι 19 χρόνια (!) παντρεμένος και για το βρέφος το μνη-μόνο αναρωτιέσαι...

    Σε όλες τις γωνιές της γης, από τη στιγμή που θα γεννηθείς σε φλομώνουν στο ψέμμα: Θρησκείες, ιστορίες, πολιτική, οικονομικά, κοινωνιολογία...

    Δεν τους κατηγορώ όμως, μας αρέσει το ψέμμα.
    Μας αρέσει να μας παραμυθιάζουνε...


    http://www.youtube.com/watch?v=Dzo3YplWG1o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο! Κάθε παραμύθι όμως εχει τέλος!! Αυτή η παραμύθα δεν έχει;;;;;; Καλό ή κακό ενα τέλος, γαμώτο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή