Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Αναδάσωση στη θέση Παλάτι - Αγ. Θωμάς Κορωπί

Η αναδάσωση θέλει εθελοντές, θέλει όμως και πρωτοβουλίες.
Ο Δήμος Κρωπίας με την βοήθεια του ΣΠΑΥ πήραν αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου να .. πρασινίσει. το Παλάτι χθες 19 Ιανουαρίου 2014.
Και όχι οποιοδήποτε παλάτι αλλά το "δικό μας" παλάτι αφού η αναδάσωση έλαβε χώρα στον Αγιο Θωμά, που το καλοκαίρι αφιερώσαμε μερικές ελεύθερες ώρες μας, στην εθελοντική πυροφύλαξη.
Οι αναδασώσεις, όπως είναι γνωστό, προστατεύουν το έδαφος και το περιβάλλον από τις δυσμενείς επιδράσεις των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, βελτιώνουν αισθητά το τοπίο και έχουν μια εξισορροπητική επίδραση στην υδάτινη οικονομία.

Και βλέποντας όλη αυτήν την προσπάθεια διαπίστωσα ότι είναι ανάγκη να περάσουμε στο επόμενο βήμα. Εκείνο που ξεπερνάει την αναδάσωση σαν ημερήσια βόλτα και την αντιμετωπίζει ως διαρκή μάχη υπεράσπισης του περιβάλλοντος.
Η χθεσινή προσπάθεια "φόρεσε" τον αέρα γιορτής κάτω από ένα γαλανό ουρανό και έδωσε την ευκαιρία σε έναν κόσμο πρόθυμο, να προσφέρει, να εκπαιδεύει στα μικρά παιδιά, να ξαναέρθει σε επαφή με τη μητέρα γη, να βρεθεί με τους συντοπίτες του... αλλά....
Ο κόσμος χρειάζεται εκπαίδευση. Αλλαγή κουλτούρας. Είναι αδιανόητο να φυτεύει ένα μικρό, όμορφο και τρυφερό δεντράκι και πάνω στο φρεσκοσκαμμένο χώμα  να πετάει το άδειο μπουκαλάκι του νερού του.

Η κρατική μηχανή πρέπει να ευαισθητοποιηθεί άμεσα ώστε να εκπαιδεύσει και να αξιοποιήσει όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που δεν ξέρει μεν αλλά θέλει να μάθει δε..


Ας μην ξεχνάμε ότι η αναδάσωση εν τέλει, αποτελεί πρόβλημα ζωτικού ενδιαφέροντος και μεγάλης οικονομικής σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου