Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εκθεση καλλιτεχνικής οργανοποιϊας και φωτογραφίας στο Κορωπί




  Την Κυριακή 4 Μαϊου έλαβε τέλος η "Έκθεση παραδοσιακής καλλιτεχνικής οργανοποιίας".
Μία έκθεση όσο ενδιαφέρουσα όσο και πρωτότυπη από τον Χρήστο - Κανέλλο Μαλαμά.
Ο επιμορφωτικός σύλλογος "Αριστοτέλης" έκανε την διαφορά στο Κορωπί και φιλοξένησε μια σειρά από δρώμενα, που σαν επίκεντρο είχαν την οργανοποιϊα και το ξύλο σαν πλαστικό υλικό.
Εκτέθηκαν έγχορδα, πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα σε διάφορες φάσεις κατασκευής τους αλλά και ολοκληρωμένα.
Η έκθεση απέδειξε ότι ένα μουσικό όργανο "περιέχει" ή ακόμα καλύτερα "ζει"  με την ψυχή τόσο αυτού που το κάνει να μιλάει όσο και με την ψυχή αυτού που του κατασκεύασε. Αυτού που το έτριψε, το χάϊδεψε, το στόλισε με τα πιο όμορφα στολίδια, το έκανε ΜΟΝΑΔΙΚΟ!
Γιατί κάθε χειροποίητο κομμάτι είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Η έκθεση πλαισιώθηκε με τρεις υπέροχες συναυλίες ρεμπέτικων, σεφαραδίτικων - παλαιών ισπανικών τραγουδιών αλλά και Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής αλλά και με ντοκυμαντέρ πάνω στην κατασκευή μουσικών οργάνων και με εργαστήριο κατασκευής ροζέτας (του πιο καλλιτεχνικού κομματιού ενός μουσικου οργάνου) και διαφόρων πνευστών από καλάμι.

Το ταξίδι .... είχα την μεγάλη τιμή να παρακολουθήσω κι εγώ, μέσα από τον φωτογραφικό μου φακό. Βέβαια, ο ... "καπετάνιος" ταξίδευε μέρα - νύχτα και στο εργαστήρι του το φως δεν έσβηνε σχεδόν ποτέ αλλά πιστεύω ότι κάτι κατάφερα να αποτυπώσω και να το μεταδώσω με την σειρά μου στο κοινό.

Εύχομαι τέτοια πολιτιστικά δρώμενα να μην λείψουν ποτέ από την πόλη μας, από το Κορωπί, όσο κι αν μας ταλαιπωρεί η οικονομική κρίση. Ίσως αυτό να είναι και μια απάντηση, μια διέξοδος...



Η Στεφανία με την ωραιοτάτη φωνή της και την σεμνή τηςπαρουσία κατέπληξε τους πάντες
Εργαστήρια! εκεί η φαντασία και οι δεξιότητες αναδύθηκαν στην επιφάνεια!



Με την γλυκιά φωνή της Lida ταξιδέψαμε σε
 παλιά ισπανικά - σεφαραδίτικα τραγούδια




 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου