Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Παραλήρημα

Η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα.
Η πρώτη μεγάλη φωτιά (στην Πάρνηθα) στον Ελλαδικό χώρο.
Οι μετανάστες στο προσκήνιο... βέβαια τώρα που βλέπουμε τα σκούρα, αντιδρούμε.
Οικονομική κρίση; Μας έχει οδηγήσει σε νευρική κρίση...
Να μην μιλήσουμε για τα προσωπικά, εργασιακά και άλλα προσωπικά προβλήματα του καθενός από εμάς...
Σήμερα, ας πούμε, η απόφαση για ήρεμο σπιτικό απόγευμα πήγε, σχεδόν, περίπατο γιατί κάποιοι "συγκάτοικοι" από την πολυκατοικία αποφάσισαν να μας κάνουν τα νεύρα κρόσια....
Σκεφτόμουν ότι αυτό που μας χαρακτηρίζει σήμερα ως ανθρώπους είναι η δουλειά μας. Δουλεύει ο ένας στην τράπεζα, όλη μέρα μετράει χρήματα, κάνει δύο συγκεκριμένες κινήσεις και βλέπει τις ίδιες εικόνες. Ο άλλος είναι κηπουρός. Α, ωραία... λουλουδάκια, αλλάζει συνέχεια παραστάσεις, πράσινο και όλα αυτά τα ωραία. Εχει όμως να αντιμετωπίσει δύστροπους πελάτες, κυνηγάει για να πληρωθεί, δεν προλαβαίνει να ικανοποιεί παράλογες και μη απαιτήσεις...
Αλλος δουλεύει σε δημόσιο τομέα. Ναι σχολαει στις 2 στις 3 και τα αφήνει όλα πίσω του αλλά τις ώρες που δουλεύει υπόκεινται σε απίστευτη πίεση, σε εκβιασμούς, στο πάτημα στην πλάτη του όλων των ανωτέρων...
Τελικά δεν υπάρχει ιδανική δουλειά. Υπάρχει μόνο δουλεία.... Απλά όσο πιο πολύ μας αρέσει αυτό που κάνουμε τόσο πιο καλά περνάμε τις ωρες της δουλείας.
Όμως είναι τραγικό να αφήνουμε να μας χαρακτηρίζει ως ανθρώπους αυτές οι ώρες.
Δύστροποι άνθρωποι, με μηδενική διάθεση επικοινωνίας, με διάθεση μόνιμου τσακωμού, στην τσίτα όλη μέρα.
Και οι ειδήσεις δεν βοηθάνε ρε γαμώτο....
Κι έτσι εγώ αναζητώ τις ομορφιές αυτού του κόσμου. Τις ομορφιές στην καθημερινότητα αλλά και τις μακρυνές ομορφιές, που οι ειδήσεις, πνιγμένες στα σκάνδαλα, στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, στις προσωπικές φιλοδοξίες, στην ψυχασθένεια των ανθρώπων, δεν τις προβάλλουν.
Ομορφιά πρώτη λοιπόν:
Βρετανοί επιστήμονες, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν παρθένο τροπικό δάσος στη βόρεια Μοζαμβίκη.Τα ζώα μέσα στο δάσος Μαμπού δεν είχαν σχεδόν καμία αλληλεπίδραση με το περιβάλλον της σαβάνας. Εξελίχθηκαν σε κατάσταση πλήρους απομόνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά είδη άγνωστα μέχρι σήμερα στην επιστήμη. Ήδη ταυτοποιήθηκαν δέκα νέα είδη. Όμως, μόλις το ένα όγδοο της συνολικής έκτασης του δάσους έχει εξερευνηθεί.
Μέχρι τώρα δεν είχε ανακαλυφθεί λόγω εμφυλίων.

Ομορφιά δεύτερη:
Πουλιά που τρέχουν... για χάρη του έρωτα
Έρευνα ειδικών για τα κολιμπρί .
Τα κολιμπρί για χάρη του έρωτα σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας στη ... Γη, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.Καθώς επιταχύνουν προς το έδαφος, όπου τους περιμένουν τα θηλυκά, τα πουλιά ταξιδεύουν με ταχύτητα περίπου 400 φορές το μήκος του σώματός τους ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αναπτύσσουν σχεδόν διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τη μέγιστη ταχύτητα των γερακιών και ελαφρώς μεγαλύτερη από την ταχύτητα "βουτιάς" των χελιδονιών.

Καθώς προσεγγίζουν την επιφάνεια του εδάφους, τα κολιμπρί απλώνουν τις φτερούγες τους και τις ουρές τους και αφήνονται σε μια ελεύθερη ολίσθηση.

Ομορφιά τρίτη: Η καθημερινότητα πέρα από τον δικό μας μικρόκοσμο.







Ομορφιά τέταρτη:υπέροχα ακούσματα για τα βασανισμένα και κακοποιημένα αυτιά μας.







και αφού Πιστεύω..I Believe, τέλος προς το παρόν οι ομορφιές. Αύριο θα υπάρχουν κι άλλες να περιμένουν να τις ανακαλύψω...

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή τους Manowar, να παρατηρήσω φιλενάδα ότι τελικά όλοι αναζητούμε κάποια σταθερά σημεία αναφοράς για να πιαστούμε, σήμερα που ζούμε κυριολεκτικά μέσα στο παραλήρημα.
    Και συνήθως αυτά τα βρίσκουμε αρκετά χρόνια πίσω, σε ηλικίες πολύ πιο αθώες και ειλικρινείς.
    Το παθαίνω κι εγώ, δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή