Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Διαμαρτύρονται αυτοί... οι φώκιες μπορούν να διαμαρτυρηθούν;;;;;

Ενα διάλλειμα για να αναπαράγω μια φρικτή είδηση:

«Πολιτικό» γεύμα με κρέας φώκιας… για διαμαρτυρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 06:39

Κρέας φώκιας θα σερβιριστεί στα πιάτα των Καναδών βουλευτών, οι οποίοι επέλεξαν αυτής της μορφής διαμαρτυρία για το εμπάργκο της ΕΕ στην αγορά προϊόντων που παράγονται από τα χαριτώμενα ζώα.

Το εστιατόριο που στεγάζεται πάνω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα σερβίρει την Τετάρτη, ενώπιον δημοσιογράφων που κλήθηκαν να καλύψουν το γεγονός, ορεκτικά και ένα γεύμα αποτελούμενο από τρία πιάτα, στα οποία βασικό συστατικό θα είναι το κρέας της φώκιας.

"Όλα τα πολιτικά κόμματα θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν στη διεθνή κοινότητα την αλληλεγγύη του καναδικού κοινοβουλίου στους κυνηγούς φώκιας", ανέφερε η συντηρητική βουλευτής Σελίν Ερβιέ-Παγιέτ που είχε την πρωτοβουλία για αυτό το "ιστορικό γεγονός", όπως το χαρακτήρισε.

Τον περασμένο Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε εμπάργκο στα προϊόντα που παράγονται από φώκιες, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Καναδών. Να σημειωθεί ότι παρόμοια μέτρα έχουν λάβει εδώ και καιρό οι ΗΠΑ και το Μεξικό.

θα το ψάξω λίγο καλύτερα.....

4 σχόλια:

  1. Ακόμα μια φορά οι απανταχού θλιβεροί πολιτικοί ξεβρακώνονται υπερηφάνως.

    Αλλά αυτοί πάντα θα επιζούν, σαν τις κατσαρίδες. Αλλοίμονο στις φώκιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαριτωμένα ζώα (ίσως και περισσότερο από τις φώκιες) είναι και τα αρνάκια, οι κατσικούλες, τα μοσχαράκια και τα γουρουνάκια που αποτελούν την τροφική μας αλυσίδα.
    Το θέμα είναι ότι τα παραπάνω τα εκτρέφουμε για να τα καταναλώσουμε, χωρίς να κινδυνεύει το είδος τους από εξαφάνιση.
    Τώρα όσον αφορά τις φώκιες, εφόσον ο πληθυσμός τους είναι ικανοποιητικός και το κρέας τους προτιμείτε από τους καταναλωτές, δεν έχω καμία αντίρρηση.
    Βεβαίως σε περίπτωση μείωσης του πληθυσμού τους, το κυνήγι τους θα πρέπει να απαγορευτεί.
    Όσον αφορά τώρα την αντίδραση των Καναδών πολιτικών, το θεωρώ επιχειρηματικό & πολιτικό τρυκ, άλλωστε με την απαγόρευση αποστολής κρέατος φώκιας, μειώνεται αντίστοιχα και το συνάλλαγμα τους.
    Μακάρι να αντιδρούσαν λίγο και οι δικοί μας πολιτικοί στα πολύ σοβαρότερα θέματα που μας απασχολούν τα τελευταία χρόνια (οικονομικά, ονομασία Σκοπίων, Κυπριακό, παραβιάσεις, Αιγαίο κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διαφωνήσω σε κάποια πράγματα διότι δεν θέλω να υποστηρίξω την υποκρισία που καμιά φορά μας περιβάλλει. Σαφώς όλα τα όντα έχουν την ίδια αξία. Είτε τρώμε ένα κατσικάκι, είτε τρώμε μια φώκια, αν το δούμε λογικά και ψυχρά΄, ναι είναι το ίδιο. Οι διαφορές αρχίζουν όταν σκεφτούμε κι άλλα πράγματα. Τα κατσικάκια και τις κοτούλες τις εκτρέφουμε ακριβώς προς κατανάλωση. Είναι στην ιδιοσυγκρασία και στην συνειδητοποίηση του καθενός αν θα αποφασίσει να απέχει από το κρέας ή όχι.
    Ακόμα κι έτσι όμως πρέπει να δρούμε σαν τους παλιούς Ινδιάνους. "Σκοτώνουμε" μόνο όσο ακριβώς χρειαζόμαστε. Οχι παραπάνω. Το παραπάνω είναι ασέβεια προς την ίδια την φύση.
    Οι φώκιες ανήκουν στα είδη τα οποία απειλούνται σε εξαφάνιση ακριβώς γιατί παρεβαίνουμε τους νόμους της φύσης. Διαταράσουμε μια ισορροπία.
    Πάρε για παράδειγμα την φώκια μονάχους - μονάχους. Στην Αρχαία Ελλάδα ζούσαν κατά χιλιάδες στις ακτές της Χαλκιδικής. Σήμερα είναι είδος προς εξαφάνιση και υπάρχουν εθελοντικές οργανώσεις που προσπαθούν να σώσουν αυτήν την ισορροπία.
    Χωρις να είμαστε ο θεός, συμπεριφερόμαστε έτσι... χωρίς σοφία όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή