Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Άγονη Γραμμή και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης


Χάλκη, Νίσυρος, Τήλος, Σύμη.... Νησάκια όμορφα, μικρά, που ασκούν μια γοητεία επάνω μας ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Το χειμώνα τα στέλνουμε στον "τόπο" των αναμνήσεων.
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μας δίνει την ευκαιρία μέχρι τις 23 Απριλίου 2012 - δηλαδή μέχρι την Δευτέρα - να πάρουμε μια γεύση από αυτά τα νησάκια και να αφήσουμε το μυαλό μας να ταξιδέψει εκεί, έστω και νοητά.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, λοιπόν, έχουμε την "Άγονη Γραμμή".
Η πρώτη έκθεση ξεκινά από το Καστελόριζο και τη Ρω, τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας και ταξιδεύει ανάμεσα στη Ρόδο και στην Κω για να φθάσει στη Σύμη, την Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο. Όλα με μύθο και ιστορία. Πανάρχαια μέρη, άγνωστα και γνωστά.
Η έκθεση ξεκινά με γεωγραφικά, γεωλογικά στοιχεία και προχωρά σε μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μέσα από αντικείμενα, φωτογραφίες καταδεικνύοντας την κοινωνία των ανθρώπων, τα ήθη τους, τις συνήθειές τους, την ακμή και την παρακμή τους.

Υπάρχει χρόνος μέχρι την Δευτέρα. Μην χάσετε αυτήν την έκθεση. Και μια και θα πάτε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου